Våra tjänster

Samtalsverksamhet

Vi erbjuder samtalsverksamhet för kvinnor som har tidigare i livet eller som befinner sig idag i en våldsam relation och som har någon typ av beroendeproblematik. Vi har flera års erfarenheter av målgruppen och vill verka för ett stärkt skydd för målgruppen. BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Socialstyrelsens uppmanar behandling för den dubbla utsattheten för att skapa möjlighet till ett liv fritt från våld och beroende. I dag nekas dock denna målgrupp traumabehandling hos psykiatrin om de inte kan påvisa sex veckors nykterhet. Vår uppgift är därför att genomföra pre-behandling, där vi verkar för motivering till nykterhet och stöttar klienten tills dess att hon påbörjar sin behandling inom psykiatrin. Våra metoder grundar sig i evidens där vi använder oss av KBT, MI, KASAM och empowerment. Du som uppdragsgivare kan genomgå ett ramavtal med oss för insatsen för din klient.

Skyddat boende

Socialt Skyddsnät i Sverige AB erbjuder skyddat boende till kvinnor, ickebinära och transkvinnor med och utan manligt personnummer. Vårt skyddade boende är beläget i mellersta Sverige och vi tar emot alla över 18 år gammal. Verksamheten kan ta emot fyra placeringar och du som uppdragsgivare kan genom ramavtal eller enskilt avtal placera din klient hos oss. För att se vad som ingår i placeringen och skicka placeringsförfrågan kan ni klicka HÄR.

- Vi har erfarenhet av hedersrelaterat våld, anknytningstrauma, våld i nära relationer, våld mot hbtqia+ personer och våld mot personer som tillhör LSS.

- Vi erhåller yttre och inre skalskydd, har lång erfarenhet av våldsutsatta i akut kris och verksamheten är bemannade dygnet runt. 

Projekt Fyrklövern

Fyrklöverns skyddade boende är ett kommande projekt som förväntas bli verksamt i slutet av 2022 och början av 2023. 

Verksamheten är ett skyddat behandlingshem som erbjuder evidensbaserade behandlingsmetoder till kvinnor i beroendeproblematik och som har tidigare i livet eller befinner sig idag i en våldsam nära relation. 

Verksamheten erbjuder 32 timmars behandling i veckan, både enskilt och i grupp. Ni kan läsa mer om projektet HÄR.

Vi är för tillfället i uppstarten av projektet och söker sponsorer, bidragsgivare, investerare och innovationssamarbeten med offentlig sektor.  

Föreläsning & Kompetensutveckling

Vi erbjuder föreläsning och kompetensutveckling till flertal organisationer och företag. 

- Kompetensutveckling inom socialt arbete, polismyndigheten och andra yrkesverksamma. Vi erbjuder kunskapsutveckling inom: Våld i nära relationer, psykiatriska personlighetsstörningar hos våldsutövare, behandling av våldsutövare, samverkan mellan våld och beroende och hedersrelaterat våld och förtryck.

- Föreläsning inom socialt arbete och sociala problem. Vi har redan vissa erbjudna ämnen, men ni kan också skicka en förfrågan om ett specifikt ämne så utvecklar vi en föreläsning utifrån beställning. För förfrågan klickar ni HÄR.

Samarbeten & Innovationsuppdrag

Vi är ständigt på jakt efter samarbetspartners och sponsorer för att utveckla vårt arbete och öppna fler samhällsnyttiga verksamheter. För sponsorer erbjuder vi tre olika sponsorpaket som ni kan läsa mer om HÄR

Vi erbjuder även utformning av sociala innovationer och kan utföra processen från offentliga sektorns idé eller behov av verksamhet till praktik. Önskar ni att anlita oss för ett innovationsuppdrag? Perfekt, vi älskar nya utmaningar! Kontakt oss HÄR och beskriv innovationen så hör vi av oss så fort vi kan!

Uthyrnings av personal

Under pandemin har allt fler samhällsnyttiga verksamheter skrikit efter personal. Vi har utbildad och erfaren personal som vi kan hyra ut till er via konsult avtal. Är ni i behov av personal. Hör av er HÄR. 

De yrkeskategorier som vi kan erbjuda är socionom, sjuksköterska, behandlingspedagog, inköpare, civilekonom och samhällsvetare. 

Ni beskriver ert behov så planerar vi tillsammans hur uppdraget ska utformas.

Vi kan även erbjuda handledning av en socionom om ni är ett socialt företag som behöver upprätta en verksamhetsplan och erhålla utbildning hur man bedriver en verksamhet som lyder under socialtjänstlagen på bästa möjliga sätt! 

Behöver du kontakta oss?